Hjälp med hårdvaxoljning?

Hårdvaxolja 2 Komponenter

Hårvaxoljor har skapat ett utmärkt rykte. Hårvaxoljor ger varje trägolv ett varaktigt naturligt utseende. Den noggrant sammansatta blandningen låter oljorna tränga djupt in i träet utan att blockera porerna. Detta gör att träet kan andas och träet behåller sin naturliga struktur och färg eftersom inget toppskikt bildas.

 

Varje golv som är behandlat med hårdvaxolja är garanterat mycket slitstarkt och är också vattentätt eftersom det innehåller kiselsyra. Golvet är skyddat mot fläckar orsakade av vin, öl, cola, kaffe, te, fruktjuicer, mjölk och naturligtvis vatten (i enlighet med DIN 68861, 1A). Hårvaxoljor är också motståndskraftiga mot saliv och svett (i enlighet med DIN 53160) och gör ditt golv barnvänligt eftersom de uppfyller kraven för barnleksaker (i enlighet med EN 71). Utöver detta uppfyller hårvaxoljor halkskyddande standard R9.

 

Hårdvaxolja uppfyller VOC-förordningen EU 2010.

 

Hårdvaxolja 2 Komponenter förbättrar färgen och den naturliga strukturen på den färdiga ytan. Detta garanterar ett hållbart, naturligt utseende och känsla på alla trägolv. Hårdvaxolja 2 Komponenter kan appliceras som ett lager eller som ett tvålagerssystem, beroende på vilken appliceringsmetod du väljer.
Hårdvaxolja 2 Komponenter finns i ett brett sortiment av 14 färger och erbjuder olika nya oväntade finishmöjligheter.

 

Utseendet och känslan och därför slutresultaten beror på träslag, sortering och förbehandling av den. Eftersom trä är en naturlig produkt kan dessa färger variera.

 

Hårdvaxolja 2 Komponenter naturell

Denna nya behandling gör att träet bibehåller sin naturliga färg och utseende. Du skapar ett oavslutat utseende utan den normala byggnaden av lager på träytan.

 

Du drar dock nytta av den höga skyddsnivå som är känd från hårdvaxolja. Hårdvaxolja 2 Komponenter naturell skyddar också träet från gulaktig missfärgning.

Lackering

Lackering

Lack är den klassiska ytbehandlingen för parkettgolv. Lack ser elegant ut, och bildar ett mycket tåligt och slitstarkt ytskikt som gör att golvet håller i många år innan det måste slipas om.

Läs mer

Betsning

Betsning

Betsning och lasering är två sätt att färga in träytor. Enkelt uttryckt kan man säga att betsning ger en mörkare kulör och lasering en ljusare. Båda metoderna kräver dock ytterligare ytbehandling som olja eller lack.

Läs mer

Oljning

Oljning

Ett oljat parkettgolv är vackert, mjukt och känns skönt att gå på. Oljan tränger ner i träet och bildar en spärr mot smuts och vätska. På ett oljat golv är det dessutom lättare att åtgärda småskador än på ett lackat golv.

Läs mer